Breaking News
Home / Bøger / Amarone og vinene fra Valpolicella

Amarone og vinene fra Valpolicella

Den kraftfulde og unikke Amarone er en af Italiens mest berømte og eftertragtede vine, men også dens søskende Valpolicella, Ripasso og Recioto della Valpolicella er særdeles værdsatte.

Denne bog er den ultimative guide til de smagfulde vine fra Veneto i det nordlige Italien. Kom med til Valpolicella-området mellem Verona og Gardasøen og få en beskrivelse af det smukke områdes forskellige zoner og vintyper. Få klarhed over den sagnomspundne Amarones historie, lær om de lokale druesorter og få et nærmere indblik i vinens specielle fremstillingsmetode.

Thomas Ilkjær beskriver indgående de bedste og vigtigste producenter og der er kortere omtaler af en lang række andre vinhuse. Fra de store kooperativer til de små familiebrug og fra de traditionsfokuserede purister til de fremadsynende modernister. Hvordan smager deres vine? Hvilken Amaronestil bekender de sig til?

Om forfatteren:
Thomas Ilkjær er flittig skribent i vinmagasiner i Skandinavien, og han er initiativtager til og daglig leder af Vinakademiet, der tilbyder Danmarks eneste sommelieruddannelse. Thomas Ilkjær er desuden redaktør og medforfatter på Politikens bog om italiensk vin ligesom han har været redaktør på andre af forlagets vinbøger.

Du kan købe bogen hos Saxo.com – Amarone og vinene fra Valpolicella

About

Check Also

Verdens bedste vinbog er svensk

Det var en svensk bog, som rendte med titlen som ・verdens bedste vinbog for professionelle 2010・ ved den internationale konkurrence Gourmand World Cookbook awards. Bogen med titlen ・Ett vin bliver till・ er skrevet af det svenske par Britt og Per Karlsson. Forinden havde bogen allerede vundet den svenske Måltidsakademiens pris som "bedste svenske vinbog 2010".

Skriv et svar

Get Adobe Flash player