Breaking News
Home / Gastronomi / Noma knapper op for feinschmeckede øl

Noma knapper op for feinschmeckede øl

På Michelin-restauranter verden over er den gængse opfattelse, at mad og vin hænger uløseligt sammen. Men hvorfor egentligt det, når der i dag brygges øl, som sagtens kan matche den kompleksitet og de udsøgte smagsoplevelser vine er anerkendt for. Det mener i hvert fald Noma og den danske ølimport, Drikkeriget at kunne vise, når de over to dage i marts lader det ypperste inden for øl lege sammen med det eftertragtede Noma-køkken.

Noma er som bekendt frontløbere for alt det nye og unikke inden for nordisk gastronomi.
Og netop derfor synes det naturligt, at genoplive stolte øltraditioner ved at undersøge gourmet-øllets potentiale i samspil med restaurantens køkken – dertil er øl ud fra et geografisk og historisk synpunkt umiddelbart et meget bedre match til det nordiske køkken.

Brygstjerne headhuntet til mødet
Skal man have fat i crème de la crème inden for ølbrygning, er der endnu ingen bryggere inden for landets grænser, som er helt oppe i samme liga som de største på verdensplan – tilsvarende finder vi heller ikke danske vine på menukortet. Derfor er der til det gastronomiske ensemble hentet lidt af en verdensstjerne hjem, Tomme Arthur fra Port Brewing/Lost Abbey i Californien. Tomme Arthur er for tiden en af verdens mest innovative og efterspurgte bryggere, og hans tilgang til sin disciplin kan sammenlignes med Nomas særlige fornemmelse for håndværk og opfindsomhed.

Særlig ølmenu komponeres
Under kyndig vejledning guides deltagere gennem en menu bestående af 5-6 snackserveringer, appetizers og en syvretters menu, der er udviklet til at komplementere øllet. Tomme Arthur medbringer gamle ølkendinge, men har også til dette arrangement taget nye kreationer med i kufferten. Det vil vise sig, om Noma endnu engang eksperimenterer sig til en ny gastronomisk genistreg, der udfordrer vores forståelse af velsmag. Hvem ved, måske kan øllets giganter stå distancen som toneangivende alternativ til vin, og spørgsmålet er selvfølgelig om gourmet-verden overhovedet er parate til at byde luksus-øllet velkommen på stjernehimlen.

For reservation og yderligere oplysninger om arrangementet kontakt Drikkeriget på 27696617 (Henrik) / 30242719 (Jeppe) eller info@drikkeriget.dk

Hvad: Ølmiddag på Noma
Hvornår: Den 8. og 9. marts 2011
Hvor meget: kr 2500 pr. person

About

Check Also

Luksus for millioner på CPH Lifestyle i weekenden

Så er CPH LIFESTYLE igen klar til at vise dyre drømme for københavnerne. Over 100 udstillere har fundet deres bedste sager frem til weekendens luksusevent.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player