Breaking News
Home / Nyheder / Shackleton’s whisky fundet efter 100 år på Sydpolen

Shackleton’s whisky fundet efter 100 år på Sydpolen

En kasse whisky som i mere end 100 år har været begravet i Antarktis er vendt tilbage til Skotland.

Den skotske whisky blev fundet under en hytte, der blev anvendt af opdagelsesrejsende Ernest Shackleton i forbindelse med hans mislykkede forsøg nå Sydpolen i 1907 til 1909.

Fem kasser blev gravet op sidste år, inden de blev omhyggeligt optøet i New Zealand. En af disse kasser – MacKinlay whisky – er blevet fløjet til Skotland.

Distilleriet Whyte og Mackay, som ejer McKinlay mærke, var ivrige efter at få fat i en flaske. Milliardær Vijay Mallya og ejer af det Glasgow-baserede firma, fløj en kasse tilbage til Skotland i hans private jetfly.

Whyte & Mackay’s master blender Richard Paterson forventes at ville bruge op til seks uger på at analysere whiskyen, før der kan rapporteres tilbage til Antarktis Heritage Trust.

Dr. Mallya sagde: “Shackleton skrev historie med sine rejser og oplevelser, og jeg er sikker på, vi selv vil skabe historie, når vi åbner disse vidundere af unikke 100-årige tidskapsler”.

Hr. Paterson tilføjede: “Det er en absolut ære at kunne bruge min erfaring til at analysere denne fantastiske ånd til gavn for Antarktis Heritage Trust og ikke mindst whiskyindustrien.”

Shackleton’s ekspedition til Sydpolen, der startede ud fra New Zealand i januar 1908, var en del af datidens store opdagelsesrejser. Scott var allerede ved at forberede sin tur til Sydpolen – et mål, han nåede lige efter hans rival Amundsen i 1912, men som kostede Scott og fire af hans kammerater livet.

Shackleton opgav sin ekspedition i tide og vendte tilbage til New Zealand uden tab. En rejse som han opsummerede med ordene: “Et levende æsel er bedre end en død løve”.

Ekspedionens skib måtte i hast forlade Cape Royds på Antarktis i marts 1909. En del udstyr og forsyninger, herunder whisky, blev efterladt.
Når undersøgelsen af flaskerne er tilendebragt er det tanken, at de skal tilbage til Shackleton’s hytte, for næppe nogensinde at forlade isen igen.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player