Breaking News
Home / Nyheder / Champagne og mousserende vine

Champagne og mousserende vine

Champagne er ikke en drik, som bliver drukket særlig ofte. Det er mest til festlige lejligheder som bryllup, runde fødselsdage, nytårsaften, jubilæer mv. Det var også hensigten med denne boblende drik, dengang i 1800-tallet da konceptet så dagens lys.

Hvad kan så være årsagen til det ?
Først og fremmest spiller prisen en afgørende rolle, champagne er ikke ligefrem billig hvis man skal have en flaske af god kvalitet.

Der findes nu også mange andre rigtig gode alternativer indenfor mousserende vine selvom de ikke må kalde sig champagne.

For at en boblende vin kan kalde sig champagne, skal den være lavet i Frankrigs Champagne-region, og selve fremstillingsprocessen er underlagt strenge regler for blandt andet druetyper og hvilken metode der anvendes. Selve den fremstillingsproces som kendes som Champagne-metoden er et beskyttet brand.

Du kan på flasker med mousserende vine kunne se betegnelsen enten traditionel eller klassisk, hvilket i bund og grund siger at indholdet er lavet på samme måde som champagne men uden direkte at sige det, idet det er kun champagne som må anvende denne titel.

En af de bedste mousserende vine kommer fra det nordøstlige Spanien og hedder Cava, den laves på forskellige spanske druer men på samme måde som champagne. Cava’en byder på friske dufte, og føles sprød i smagen.

En anden klassiker indenfor mousserende er den italienske prosecco, som laves på druen Prosecco som dyrkes i området Valdobbiadene i Veneto-regionen. Prosecco har en frugtrig smag og en anelese tør, hvilket blandt andet gør den velegnet til at nippe af, som aperitif eller til mad, frugtsmagen passer især godt til krydret mad.

Derudover findes der et stort og stadigt voksende udvalg af rosé mousserende vine. Rosé har ikke altid været så populære men de sidste år er der sket et væsentlig fremgang for denne lyserøde farvede vin. En tør mousserende rosé-vin kan være et godt alternativ til lyse kødretter, eller til at nippe af en varm sommerdag…….og så ser den lidt mere festlig ud på bordet.

Så der er ingen hindring for ikke at drikke en mousserende vin lidt oftere, og der findes mange vinpropper på markedet, så at boblerne kan holde sig i flasken, hvis hele flasken ikke bliver drukket.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player