Breaking News
Home / Nyheder / Vinklub køber vin fra 1773 for 425.000 kr.

Vinklub køber vin fra 1773 for 425.000 kr.

En 237 år gammel flaske Jaune fra Frankrigs Jura-regionen opnåede en rekordpris på 425.000 kr- på en vinfestival auktion i byen Arbois.

Det var en privat vinklub, der har købt den gamle flaske vin fra 1773. Vinklubben har ikke planer om at lægge deres investering i kælderen eller sælge flasken på et senere tidspunkt – nej vinen skal drikkes.

Den vinglade schweizer Pierre Chevrier, der købte vinen på vegne af vinklubben, fortæller til nyhedsbureauet AFP: “Min passion er at åbne vine, og jeg er glad for at have købt denne flaske vin jaune, som skal drikkes.”

Bernard Badoz, grundlægger af den årlige vinfestival, tilføjede: »Endelig har Vin Jaune ramt den store liga. At sælge en flaske for 425.0000 kr. er ikke dumt.”

Druerne til den historiske vin, er høstet under Louis XV regeringstid, i det samme år som Boston Tea Party og Captain Cooks startede sin rejse til Antarktis.

Jura’s Vin Jaune er berømt for sin evne til at kunne gemmes i rigtig mange år, takket være dens Sherry-lignende modning i tønde under “voile” – et lag af gæringsbakterier. Vinen gærer og lagrer på fadet i 6 år før tapning.

Jaune er udelukkende fremstillet af Savagnin druer, der kan ligne Gewürztraminer lidt. Druerne høstes sent og har ofte 15 – 20% potentiel alkohol.

Ved dette års vinfestival bliver vinene fra 2004 præsenteret. Således ventes der i den kommende weekend mere end 50.000 besøgende.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player