Breaking News
Home / Seneste vinnyheder / Baby-barolo fra La Spinetta

Baby-barolo fra La Spinetta

Sidste uge deltog jeg i blindsmagning med vine fra Piemonte. Ud af de mange vine, som jeg smagte, var der specielt en som trak tæppet væk under fødderne på mig. Der var noget velkendt, elegant og yndefuld over vinens kvalitet, som blev forstærket af sin piemontesisk egenart.

Senere, da vinen (La Spinetta “PIN”) blev åbenbaret, var det egentlig ingen overraskelse, at denne perle kom fra en af Italiens mest fashionable vinproducenter, Giorgio Rivetti, der har et mesterligt touch hvad enten han producerer Barbera eller PIN.

Denne “Superpiemonteser” er en blandingsvin, der skifter sammensætning fra årgang til årgang. 2004-årgangen er en Nebbiolo-Barbera blanding, der har en kompleks og intens næse med en eksotisk og luksuriøst tekstur. Nebbiolo er den mest noble af Piemonte druer giver vine med en fantastiske kraft og finesse som Barolos og Barbarescos.

Det unikke ved ‘Pin’ er, at den får sin muskel og struktur fra 65% Nebbiolo, men en frishked og ungdommelig imødekommenhed fra 35% Barbera. Man skal normalt vente et årti for at få det optimale ud af de fleste Barolos, hvilket gør denne baby Barolo til en “must have”. Med noter af modme blomme, solbær, sort kirsebær, røg og krydderi, er der tale om en lækker vin med perfekte tanniner og en eventyrlig lang eftersmag.

Server denne vin til din Osso-Buco, solide pastaretter eller kraftige oste. Trods denne vin skriger efter mad, er det en af de sjældne perler fra Piemonte, der kan drikkes uden mad.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player