Breaking News
Home / Seneste vinnyheder / Øl fra 1800-tallet skal genskabes

Øl fra 1800-tallet skal genskabes

Rådne æg, surt, salt og skarpt er nogle af de ord, som blev sat på verdens ældste øl, da øllet for nyligt blev prøvesmagt.

Blandt de berømte champagneflasker,som sidste efterår blev bjærget ud fra Åland, fandtes 5 flasker af verdens ældste øl. En ekspertgruppe af analytikere fik lov at være med, da den 200 år gamle øl blev åbnet.

Det er selvstyret på Åland, der står som ejere af de sjældne øl. Selvstyret er dog ikke bekymret for den ubehagelige duft og smagsoplevelsen.

Til det svenske WOW News fortæller Rainer Juslin, at man skal huske, at der er tale om et meget gammelt produkt, hvor sidste holdbarhedsdag forlængst er overskredet.  Den salte smag frenkommer formentligt fordi havvand er trængt gennem korken.

De første analyser af øllet viser, at der både er rester af gær og en lav alkoholprocent i flasken. Nu skal øllen genenmgå en DNA-analyse og man håber, at det bliver muligt at genskabe øllen.

Lokalstyret på Åland håber, at kunne sælge rettighederne til øllen, da både finske, amerikanske og europæiske bryggerier allerede har vist interesse.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player