Breaking News
Home / Nyheder / Vil du have din Champagne dekanteret?

Vil du have din Champagne dekanteret?

Dekantering af Champagne kan meget vel bleve den næste trend. Flere og flere restauranter i Paris er begyndt at dekantere Champagne og nu ser det ud til at trenden over hopper over Kanalen til London.

Barkæden Searcy har ladet sig sig inspirere af trenden fra Paris og har foretaget sine egne forsøg. Resultatet af disse forsøg viste, at især Champagne med Pinot Noir havde en mere udtalt aroma når vinen var blevet dekanteret.

Yderligere forsøg har vist, at der skaal være tale om Champagne under højt tryk der kan dekanteres. Crémant eller ældre Champagner er ikke velegnet.

Ved at dekantere en Champagne er der en tendes til, at Champagnen taber 10-15 % af sine perler, men samtidig forsvinder noget af skarpheden, ligesom den får Champagnens mere creamet karakter frem.

En væsentlig hindring for at dekantere Champagne er alle traditionerne omkring det at bestille en flaske Champagne. For mange er det stadigvæk forbundet med prestige at bestille god Champagne. Det er derfor ikke alle, som vil acceptere at en dyr Champagne serveres i en anonym karaffel. For mange handler det stadigvæk om “Se hvad jeg drikker”.

Det har altid været noget højtidligt og en masse teater over det at dekantere en vin. En måde at komme over problemet med at folk ikke kan se, hvad der er i karaflen kunne være at gøre som i Rom. Der efterlader sommeliers ofte lidt vin i flasken som sættes på bordet sammen med karaflen.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player