Breaking News
Home / Nyheder / Det lysner for Napa Valley

Det lysner for Napa Valley

Troen på, og ikke mindst tilliden til, at bedre tider er i vente fik de californiske vinbønder, da forenignen for Napa Valley vinproducenter holdt deres årlige auktion i weekenden. Man opnåede rekordhøje bud på i alt 2,4 millioner $. Det var det højeste beløb, der nogensinde er blevet indsamlet. Der er tale om en 23 % stigning i forhold til 2010.

200 producenter tilbød vine der endnu lån på fade til interesserede vinhandlere. Den gennemsnitlige pris, der blev opnået per fad var 1.546 $, en stigning på 37% i forhold til kriseåret 2009 og 20% mere end gennemsnittet for 2010.

Auktionen bruges af vinproducenter som rettesnor for, hvorledes omverden ser på prisniveauet for vinene fra Napa Valley både nu og her, men også fremadrettet. Lørdagens auktion afspejler den øgede interesse for bedre vine og giver grund til optimisme for de kommende år.

Lørdagens auktion brød også den tidligere rekord for det dyreste enkeltparti, da en kasse med 5 flasker fra, Robert Parkers favorit, kultproducenten Scarecrow kom under hammeren. Det vindende bud på 125.000 $ kom fra det japanske firma Nakagawa Wine Co.

Scarecrows ejer Bret Lopez var både forbløffet og chokeret over den opnåede pris. Producenten af vinen Celia Walisisk er et geni, der formår at få det bedste ud af de 66-årige vinstokke, der kun giver et udbytte på ½ tons pr hektat.

De ti højeste hammerslag gik til en blanding af nye unge producenter,anmelderroste producenter, og ældre gammelkendte navne som Schrader Cellars, Ovid, og Levy og McClellan, Shafer, Robert Mondavi, Reynolds Familie Winery, Duckhorn, Silver Oak Cellars og Beringer.

De fleste af de vine, der bortauktioneres var Cabernet Sauvignons fra årgang 2009.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player