Breaking News
Home / Seneste vinnyheder / Ølforbruget falder i Danmark

Ølforbruget falder i Danmark

I Danmark drikker vi færre øl end tidligere. På 10 år er ølforbruget faldet med en tredjedel. I 2010, blev der ifølge Politiken, solgt 380 millioner liter øl i Danmark. At ølforbruget har været faldende skyldes hovedsageligt finanskrisen, ændret ølvaner, stigende interesse for vin og mon ikke også grænsehandlen spiller noget ind.

Carlsberg som har 56% af de danske marked vil ikke bare lade stå til, men planlægger en modoffensiv ved at lancere flere nye produkter med lav alkoholprocent. Samtidig planlægger Carlsberg en målrettet markedsføringskampagne for at få kvinder til at drikke mere øl. I Danmark står mændene for 80% af ølforbruget.

Gad vide om ikke en lille del af forklaringen ligger i at danskerne måske nok drikker mindre øl end tidligere, men tilgengæld foretrækker bedre øl. Hmmm jeg måske bare drømmer – men elsker tanken om at danskerne endelig fokuser på kvalitet, når det drejer sig om mad og drikke.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player