Breaking News
Home / Nyheder / Vin rejser fra Europa til Asien på en enkeltbillet

Vin rejser fra Europa til Asien på en enkeltbillet

De engelske vinhandlere, som er specialiseret i eksklusive vine, løber stærkt i øjeblikket. Interessen for de eksklusive vine, i særdeleshed Bordeaux, er overvældende fra det asiatiske marked, hvor interessen er størst i Kina og Hong Kong.

Eksempelvis har den engelske vinforretning Farr Vintners nu flere kunder, der hedder “Chan” end “Smith”, ligesom 57% af deres salg (1,323 mia. kr., hvor de 551 mio. kr. vedrører 2009 en primeur salg) i de første 10 måneder af 2010 var salg til kunder med asiatiske adresser.

Det er ikke uden grund ,at Bordeaux Index er blevet fordoblet hvert år i de sidste fem år, ligesom auktionspriserne hele tiden når nye rekorder i Asien.

At interessen for vin i Hong Kong er eksploderet, kan for en stor dels vedkommende henføres til at Hong Kong i februar 2008 afskaffede moms på vin. I de omkring liggende lande er selv vin af en beskeden kvalitet en luksusvarer for den almindelige forbruger.

I det øjeblik en flaske vin krydser grænsen til Kina, bliver vinen tillagt en told på 14%. Oven i tolden kommer så moms på 17%. For at det ikke skal være løgn, så ryger der yderligere en forbrugsafgift på 10% på toppen af det hele.

Alle disse afgifter betyder at en flaske Lafite 09, som vil koste 10.000 kr. i Frankrig, vil have en pris af 12.700 kr allerede ved ankomsten til Shanghai og det uden tillæg af transportomkostninger.

Men det kinesiske vanvid stopper ikke ved dette. I Kina har fødevaremyndighederne lov til at tage 2 flasker ud af hver kasse, for at teste om den pågældende vin er egnet til konsum. Disse flasker, som ofte gensælges intakte, er med til skrue prisen på de resterende 10 flasker op, således at vores Lafite 09 pludselig koster ca. 15.000 kr.

Det er disse priser, som gør England til et billigt land at købe vin i, for de mere end 500.000 kinesiske millionærer som de gode vine stadigvæk, vil være forbeholdt i en rum tid fremover.

Opskruede priser og ikke mindst den store efterspørgsel efter både de dyre og kendte franske vine har også ført til omfattende svindel med vinene i Kina. Usikkerheden omkring disse vine gør, at eksempelvis firmaer som Farr Vintners ikke opfører alle de vine, som der er købt i asien på deres salgsliste. Firmaet har ligeledes en særlig liste med vine, som kommer fra Hong Kong. Selv disse vine svært ved at opnå fuld pris, selv om vinene har været opbevaret under optimale forhold.

Vin rejser fra Europa til Asien på en enkeltbillet.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player