Breaking News
Home / Nyheder / Journalist truer med at boycotte en primeur-smagningen

Journalist truer med at boycotte en primeur-smagningen

Den franske vinjournalist Michel Bettane truer med at boykotte dette års en primeur-smagning i Bordeaux, hvis ikke arrangørerne slår hårdt ned på de journalister, der frigiver deres score, før de vigtigste smagninger har fundet sted.

Michel Bettane har i et åbent brev til Union des Grands Crus de Bordeaux (UGC) kaldt praksis med at give udvalgte journalister mulighed for at smage en primeurs og ikke mindst offentliggøre deres score før den officielle start på en primeurs-smagningen for både “latterlig” og “respektløs”.

“I mere end 20 år har jeg loyalt fulgt reglerne om at smage på den nye årgang på samme tid som mine kollegaer. Vi har tidligere set at visse amerikanske journalister har offentliggjort deres score uden at overholde de officielle regler og senest er også franske journalister hoppet med vognen”, skriver Bettane videre.

Bettane slår i sit brev til UGC fast at, hvis der ikke i fremover tages initiativ til at stoppe denne nye praksis, bliver dette sidste år, hvor vi spiller efter reglerne, med henvisning til de forskellige publikationer han udgiver sammen med sin kollega Thierry Desseauve.

Kritikken går specielt på vinjournalisten James Suckling, der i den sidste uge har udgivet videoblogs og score fra hans egne smagning af en primeur vinene. Kritikken rammer også James Molesworth, der for WineSpectators skriver om Bordeaux. Han har også allerede løftet sløret for nogle af hans scores.

Til Decanter.com fortæller James Suckling, at han ikke kan se hvad problemet er. Forbrugerne ønsker så hurtigt som muligt, at få vide hvor gode vinene fra Bordeaux er i en given årgang, ligesom forbrugerne for den sags skyld gerne vil vide det om alle andre vinregioner. Jeg opfylder blot forbrugernes behov bedst muligt.

I bund og grund er det vel med alle nyheder, at den som kommer først med nyheden for den første opmærksomhed. Mange af disse tidlige anmeldelser af en primeurs fra Bordeaux findes kun på vinjournalisternes lukkede fora for deres betalingsmedlemmer.

Sandheden er vel blot, at de teknologiske muligheder og de sociale medier har overhalet et gammelt regelsæt for en primeur-smagningen i en tid, hvor hurtig information er det, som markedet efterspørger?

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player