Breaking News
Home / Bøger / Verdens bedste vinbog er svensk

Verdens bedste vinbog er svensk

Det var en svensk bog som rendte med titlen som “verdens bedste vinbog for professionelle 2010” ved den internationale konkurrence Gourmand World Cookbook awards. Bogen med titlen “Ett vin bliver till” er skrevet af det svenske par Britt og Per Karlsson. Forinden havde bogen allerede vundet den svenske Måltidsakademiens pris som bedste svenske vinbog 2010.

Bogen beskriver detaljeret, hvordan der laves vin på en moderne vingård. Det er samtidig en bog, som er rigt illustreret med forfatternes egne fotografier.

Sådan her beskriver forfatterne selv bogen: “Ett vin bliver till ・ arbetet i vingården och vinkällaren” er fortællingen om den ædleste af alle drikke. Druerne kommer fra naturen, men vinen er skabt af mennesket. Hvis vinbonden ikke dyrkede vindruer og lavede vin i vinkælderen, så ville vindruerne bare være en frugt. Med denne bog giver Britt og Per Karlsson dig hele historien om alt det som mennesket, vinbonden, gør for at vindruerne til sidst ender med at blive til en vin.

I bogen beskriver forfatterne ikke bare, hvordan en vin bliver til, men går også i dybden med detaljer som mostkoncentration, vanding eller brugen af egspåner, blot for at tage et par eksempler. Billedmaterialet i bogen er unikt og viser sider af vinproduktionen, som kun sjældent ses i andre vinbøger. I bogen forsøger de to forfattere også at aflive myter og misforståelser eksempelvis om naturkork er bedre end skruekapsel.

Der er tale om en bog, som nok er detaljeret, men heldigvis ikke drukner i tekniske detaljer.

Bogen er primært skrevet for vinentusiasten eller for den som i forvejen er beskæftiget med vin og som gerne vil lære mere om hvordan man fremstiller vin. Bogen vil også være velegnet, som lærerbog på vinkurser både for lægmænd og på professionelle vinuddannelser.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player