Breaking News
Home / Gastronomi / MAD FOODCAMP – Madfestival under åben himmel

MAD FOODCAMP – Madfestival under åben himmel

Til sommer får Danmark en ny festival for mad og gastronomi. Det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, der skal skabe et stærkere fællesskab omkring måltidet, udforske maden og fejre den nye bevidsthed omkring fødevarekulturen i Norden.

På MAD Foodcamp festivalplads på Refshaleøen kan man møde kokke fra hele verden, spise i gadekøkkenerne, tale med en række af Danmarks mest ambitiøse bønder, opleve græssende dyr og handle fødevarer af høj kvalitet. Størrelsen på frugt- og grøntmarkedet, med både vilde og dyrkede afgrøder fra hav, skov, mark og strand, vil ikke være set magen til tidligere i Nordeuropa. Viden om emner som jordkvalitet, plantevækst, hø og kompost vil blive formidlet, som det aldrig er sket før. Der vil være workshops, installationer, demonstrationer og madforedrag – alt sammen drevet af de ildsjæle, producenter og eksperter der står bag nogle af bedste oplevelser med mad i vores del af verden. Madelskere i alle aldre kan deltage – på en græseng på Refshaleøen ud til Københavns Havn. 27. og 28. august 2011.

Bag festivalen står Rene Redzepi og Claus Meyer, der sammen startede restaurant Noma, og den nystartede Food Organisation of Denmark, en organisation der skal fremme gastronomien og kvaliteteten af fødevarerne i Danmark. Målet er en folkelig madsammenkomst med tusinder af gæster og samtidig en begivenhed af et internationalt format.

Planteriget er temaet for første festival

Planteriget er temaet for denne første udgave af MAD Foodcamp, der udover hvad der foregår på selve festivalpladsen, også består af et internationalt symposium hvor kapaciteter fra hele verden, heriblandt en række af klodens dygtigste kokke, mødes over to døgn omkring en vegetabilsk dagsorden.

“MAD Foodcamp skal være den umiddelbare fest for maden, jeg altid har drømt om, men aldrig har oplevet” siger Rene Redzepi og uddyber: “Der er et stærkt behov for at kokke, bønder, samlere, forbrugere, forskere, handlende, men også de som skriver om mad, mødes i øjenhøjde for at dele viden og for at inspirere hinanden.. Hvis vi skal skabe en bedre madkultur skal der være et sted vi kan mødes og tale sammen.

“Det er nu snart syv år siden vi løb den nordiske køkkenbevægelse i gang. En udendørs fejring af vores mad og menneskene bag er en oplagt begivenhed. Vi skal genskabe forbindelsen til naturen gennem måltidet, det er nødvendigt at bygge bro mellem sundhed og velsmag for at skabe bedre liv. Jeg håber MAD Foodcamp en dag blive for maden hvad Roskilde Festival er for musikken”, siger Claus Meyer.

Festivalen er støttet af Økonomi- og Erhvervsministeriet og Nordea-fonden med hver en million kroner.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

“Jeg er sikker på at festivallen bliver både en rejse værd for alle der er interesserede i både gastronomi og fødevarer. Jeg tror også, man på MAD Foodcamp vil kunne bidrage til udviklingen af den danske fødevareproduktion, så vi i fremtiden vil kunne producere sundere, bedre – og mere profitable – fødevarer.”

Nordea-fondens sekretariatschef Ulla Björnsson:

“Vi håber, at festivalen vil inspirere til, at der serveres endnu mere af den velsmagende ny nordisk hverdagsmad på bordene i danske hjem. Vi vil gerne bidrage til bevægelsen mod en sundere madkultur”. Nordea-fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv og har bl.a. støttet Nordic Food Lab (eksperimentalt laboratorium for ny nordisk mad) og forskningsprojektet OPUS (ny nordisk hverdagsmad for børn og unge).

Følg med på festivalens egen hjemmeside www.madfoodcamp.dk, hvor du fra den 2. maj kan se det officielle program.

Billetter sættes til salg fra 2. maj. Voksne 130,- børn kr 80,- (inkl gebyr)
Særlige begivenheder kan have ekstra betaling.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player