Breaking News
Home / Gastronomi / Noma igen verdens bedste restaurant

Noma igen verdens bedste restaurant

Ikke god nok til 3 Michelin-stjerner men ikke desto mindre blev Restaurant Noma på Christianshavn i København her til aften kåret, som verdens bedste restaurant ved The S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants-uddelingen.

For et år siden blev Noma kåret som verdens bedste restaurant for første gang. Og nu er succesen altså sikret for endnu et år for René Redzepi og hans stab.

Listen over de fem bedste restauranter i verden fordeler sig således:

  1. Noma
  2. El Celler de Can Roca
  3. Mugaritz
  4. Osteria Francescana
  5. Fat Duck

Det nordiske køkken rider på en bølge i disse år. For mig er der ingen tvivl om, at drivkræften bag denne succes ligger hos René Redzepi, og er resultatet af hans umådelige stræben efter det ypperste og ikke mindst kombineret med hans stædighed.

Mon ikke René Redzepi vægter denne pris højere end den 3. Michelin-stjerne. Nuvel det skader jo ikke ens CV, at være den første, der fik de eftertragtede 3 stjerner. Alligevel tror jeg at en pris givet af af verdensberømte kokke, madkritikere og ledende restauratører i London, der alle har fingeren på pulsen vægter højere hos René Redzepi end den manglende stjerne fra de konservative smagsløg hos Michelin.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player