Breaking News
Home / Nyheder / Drone holder øje med vinmarken

Drone holder øje med vinmarken

Det har længe været kendt at militær verden over bruger føreløse droner til offensive formål og til overvågning. Nu har Chateau Luchey-Halde i Pessac-Leognan testet en helekopterdrone, som er i stand til at svæve fra 1 cm over jorden eller så højt som 260 meter.

Helikopteren kan flyve op til 70 km / timen, eller forblive svævende på samme sted i lange perioder, mens den foretager målinger eller tager billeder. Dronen er fuldautomatisk: Dens GPS-system gør det muligt at lande og lette uden hjælp.

Med hjælp af teknologi udviklet af militæret, kan dronen tage mere sofistikerede målinger end de nuværende satellitbilleder, og kan udstyres med en række forskellige kameraer til at kontrollere druernes modenhed, vandbelastning mv.

Et kamera til at identificere specifikke vinsygdomme er under udvikling. Den grundlæggende pris for dronen – uden kamera eller andet ekstramateriale – er € 15.000.

Pierre Darriet, teknisk direktør hos Luchey-Halde, fortæller til Decanter.com, ‘Vi testede termiske og infrarøde kameraer, og de prøver gik rigtig godt.

“Dronen giver mulighed for ægte præcision i vindyrkningen, og er en effektiv måde, at måle store eller små parceller med vinstokke, på en mikroskopisk niveau.”

Firmaet bag Fly-n-Sense planlægger yderligere tests i Saint Emilion fra juli i år.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player