Breaking News
Home / Gastronomi / Muslingedagen på Fur 2011

Muslingedagen på Fur 2011

Fur inviterer på friskfangede skaldyr og ikke mindst gratis smagsprøver ved årets muslingedag lørdag den 28. maj med underholdning af bl.a. Tørfisk.

Fiskeriet efter muslinger og østers udgør fortsat en vigtig del af eksistensgrundlaget for Limfjordsøen Fur og en vigtig eksportartikel for Danmark.

Men mange danskere har endnu ikke lært at sætte pris på de lækre skaldyr. Derfor er lokale fiskere, erhvervsvirksomheder og en stor del af øens befolkning igen i år gået sammen om at lokke gæster til øen med gratis smagsprøver på både friske østers og tilberedte muslinger.

Det sker med den årlige Muslingedag, der i år finder sted lørdag den 28. maj mellem kl. 13 og 17. Her tilberedes og uddeles gratis smagsprøver på syv forskellige retter med friskfangede muslinger, ligesom der også mulighed for at smage de helt specielle Limfjordsøsters, der regnes blandt verdens bedste.

Det er i år 10. gang, vi arrangerer Muslingedagen på Fur, og derfor har vi denne gang sat alle sejl til ved også at tilbyde top-underholdning gennem det meste af dagen, fortæller Michael Sørensen fra Fur Færgekro.

Det bliver med Thyborøn-gruppen Tørfisk, der i år selv kan fejre 30 års jubilæum og fortsat nyder stor popularitet over store dele af landet. Gruppen suppleres af Rock Nalle, der slog igennem helt tilbage i 1964 og måske især er kendt for Go’e gamle fru Olsen”fra 1977.

De senere år har vi samlet godt 3000 besøgende til Muslingedagen fra store dele af landet og satser i år endnu større tilslutning, siger Michael Sørensen videre.

De forskellige retter med muslinger tilberedes og serveres af en stor stab af frivillige, heraf flere, som tidligere har boet på øen, men fortsat gerne giver en hånd med.

Mens både underholdning og smagsprøver er gratis, må man selv betale for drikkevarer. Her er der både mulighed for at smage de berømte øl fra Fur Bryghus og fra det næsten lokale bryggeri Hancock i Skive. Også færgebilletten skal man selv sørge for. Her anbefaler Michael Sørensen at komme i god tid, selv om færgepersonalet er indstillet på at sejle i pendulfart. Turen fra fastlandet tager 5 minutter.

Vejret behøver ikke at være nogen hindring for at deltage i Muslingedagen, idet arrangørerne har sørget for at opstille telte på havnen til at give skygge for solen – eller tørvejr, hvis der skulle falde et par dråber.

Den samlede fangst af muslinger i Danmark udgjorde i 2010 ifølge Fiskeridirektoratet i alt 27.862 tons, hvoraf langt størstedelen blev fanget i Limfjorden. Den samlede eksportværdi af muslinger udgjorde 183,5 mio. kroner.

About

Check Also

Noma igen verdens bedste restaurant

Ikke god nok til 3 Michelin-stjerner men ikke desto mindre blev Restaurant Noma på Christianshavn i København her til aften kåret, som verdens bedste restaurant ved The S.Pellegrino World's 50 Best Restaurants-uddelingen. For et år siden blev Noma kåret som verdens bedste restaurant for første gang. Og nu er succesen altså sikret for endnu et år for René Redzepi og hans stab.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player