Breaking News
Home / Nyheder / Kvinder valgte en græsk vin som vinder

Kvinder valgte en græsk vin som vinder

I slutningen af april måned afholdtes den 5. årlige vinsmagningskonkurrence, Femmes et Vins du Monde, kun for kvinder i Monte Carlo. Smagepanelerne består udelukkende af kvinder, der alle er beskæftiget i vinbranchen, som enten vinproducenter, undervisiere. ønologer, vinjournalister mv. I hvert panel, som repræsenterer 24 nationaliteter er der en amatør, som skal sikre at den almindelige forbrugers synspunkt bliver varetaget.

Ideen bag arrangementet er at sætte fokus på kvindernes følelser og indlevelse overfor vin. Der blev smagt og bedømt omkring 300 vine.

“Jeg har altid troet, at det kun er mænd eller munke, der kunne lave vin,” fortæller Regine Le Coz, der er initiativtager til konkurrencen. “Når du spørger folk, der er involveret i vinbranchen, hvordan de kom der, er de som regel mandlige efterkommere af vinproducenter, eller de er kommet ind i branchen ved en tilfældighed. “Det var først senere i livet [da jeg studerede ønologi], at jeg indså, at kvinder spiller en vigtig rolle, og denne unikke konkurrence tjener til at kaste lys over sagen.”

Dette års vinder af  “Diamond Nova« – blev Samos Anthemis Grand Cru 2005, som er en sød hedvin fra Grækenland.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player