Breaking News
Home / Nyheder / Sveriges største vingård anlægges tæt ved Varberg

Sveriges største vingård anlægges tæt ved Varberg

En vininvestering på 30 millioner svenske kroner skal sætte den hallandske by Åstad på vinens verdenskort. Den svenske nyhedsportal WOWNews.se fortæller historien om hvordan Sveriges største vingård nu skal anlægges. De første 4 ha bliver beplantet her i maj måned, hvor de første 15.000 vinstokke skal sættes i jorden.

Sveriges vinindustri vokser i disse år, hvor der ikke mindst i den sydlige del af Sverige er blevet anlagt flere nye vinmarker. Et af de seneste og nok det mest ambitiøse projekt er undervejs i Halland. Her skal bygges en bygning på 3200 kvardratmeter, som skal indeholde vinkælder, butik, restaurang og en afslapningsdel.

Ideen blev skabt sidste efterår, beslutningen blev taget i december måned og nytårsdag blev vinstokkene bestilt hjem.

Det er de tre søskende Linda, Daniel og Mattias fra upplevelseföretaget Ästad Gård AB, som står bag dette spændende initiativ.

De tre søskende vil sælge en helhedsoplevelse, hvor de besøgende først får en rundtur på vingården, siden besøger de selve vineriet, hvor de kan se hvordan vin fremstilles for til sidst at ende i butikken, hvor de kan købe en flaske vin fra vinkælderen. Om fem år skulle det gerne være gårdens egne vine, som de besøgende kan købe.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player