Breaking News
Home / Nyheder / Tyske vinmarker hårdt ramt af frost

Tyske vinmarker hårdt ramt af frost

Tyske vingårde er blevet ramt af nogle af de værste frostskader landet har oplevet i 30 år. Temperaturen faldt til så lavt som -5C natten mellem den 3. og 4. maj i områderne Pfalz, Rheinhessen, Franken og Württemberg.

Det Tyske Vin Institut (DWI) fortæller, at det er for tidligt at vurdere virkningen på høsten 2011, men lokale rapporter fra Franken fastslår at op til halvdelen af ​​druerne kan gå tabt i nogle områder, og i enkelte tilfælde kan tabet være helt op til 90%.

Tidlige sorter som f.eks Dornfelder har været særligt hårdt ramt, men også Pinot Noir (lokalt kendt som Spätburgunder) har lidt skade.

“Det er overvejende vinmarker der ligger i lave områder, der er berørt af frosten, da den kølige luft ophobes i dalene”, udtaler Ernst Büscher fra DWI’s kommunikationsafdeling.

Frostnætter i maj er ikke usædvanligt i Tyskland, men de har ikke været så kolde som dette i flere år. Producenterne havde håbet på en rekordhøst i år, efter at 2010 gav den mindste høst i 25 år. Et forhold der begrænser udbuddet og driver priserne op.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player