Breaking News
Home / Nyheder / Kinesisk topleder degraderet for indkøb af Lafite-Rothschild

Kinesisk topleder degraderet for indkøb af Lafite-Rothschild

En højtstående leder fra den kinesiske oliegigant Sinopec er blevet degraderet efter at det er kommet frem, at han brugte mange penge på alkohol – herunder også de bedste Bordeaux Cru Classe.

Lu Guangyu, der var ansvarlig for Sinopecs forretninger i Guangdong, brugte omkring 1,3 millioner kroner af selskabets penge på at købe 1996 Chateau Lafite-Rothschild samt en meget dyr kinesisk brændevin kaldet Moutai.

Hvor mange flasker Chateau Lafite-Rothschild, der reelt er købt står hen i det uvisse. Washington Post nævner 1.176 flasker, Forbes 17 flasker, og New Yorker mener, at der kun er tale om 1 flaske. Uanset antallet af flasker involveret udgør prisen på bare en flaske flere måneders løn for den gennemsnitlige kinesiske arbejder. Det er netop det forhold, som har skabt forargelse i Kina.

Taget det involveret beløb i betragtning lyder det mest sandsynligt, at der er tale om 17 flasker Chateau Lafite-Rothschild, da markedsprisen per flaske er knap 10.000 kr. Flaskerne er formentlig indkøbt til at “smørre” lokale embedsmænd.

Sinopec er en statsejet, og skandalen er med til at styrke befolkningens opfattelse af at store statsejede selskaber tjener særinteresser og en overdådig livsstil for en lille inderkreds.

Køb af flaskerne kom frem, da kopier af fakturaer blev lagt ud på internettet. De viste, at Sinopec’s filial i Guangdong havde købt Lafite i september sidste år.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player