Breaking News
Home / Danske vinnyheder / Vin Engros ApS fik smæk i Sø- og Handelsretten

Vin Engros ApS fik smæk i Sø- og Handelsretten

Det er dyrt ikke at overholde markedsføringsloven. Dette måtte det nye vinfirma Vin Engros ApS sande, da de sidste år forsøgte at komme ind på markedet med en påstand om at Vin Engros ApS gennemsnitligt var 31 % billigere end flere navngivne vinfirmaer.

Den 23. august 2010 Vin Engros ApS en pressemeddelelse, hvor det bl.a. fremgik:

“Nyt vinfirma udfordrer de gamle vinimportører på avancen

Med et frontalangreb på de eksisterende vinimportørers avancestruktur åbner VinEngros i dag en top-moderne webshop for handel med kvalitetsvin. VinEngros.dk har kun 27 pct. i avance og nærmeste konkurrent tager 51 pct. og den dyreste 150 pct. Det dokumenteres i en ny omfattende undersøgelse af de store vinimportørers avancer gennemført af analyseinstituttet Analyse Danmark. VinEngros er i snit 31 pct. billigere end konkurrenterne. De første restauranter har allerede bestilt deres vine hos VinEngros.

Minimale faste omkostninger

VinEngros holder priserne nede, fordi forretningsmodellen er baseret på ekstremt effektiv logistik og en høj vareomsætning. Samtidig har VinEngros ingen udgifter til dyre adresser og eksklusive vinbutikker med sælgere i læderforklæder, som skal dækkes af en skyhøj avance. “Vi er gældfri og er ikke fanget af et højt omkostningsniveau med store faste udgifter. Den gammeldags sælger der ofte kommer irriterende uanmeldt er ikke længere nødvendig for de professionelle indkøbere. Derfor ser vi, at der er en plads til os i markedet”, siger Preben Brink.

…”.

Problemet med den foretagne analyse var imidlertid, at Vin Engros ApS sammenlignede engrospriser med detailpriser, ligesom undersøgelsen ikke tog højde for rabatter til storkunder mv.  Resultatet var at de 4 medlemmer af VSOD (Vin og Spiritus Organisationen i Danmark)  fremstod meget dyre end Vin Engros ApS.

Vin Engros ApS blev ved Sø- og Handelsretten dømt til at betale 41.729 kr. i sagsomkostninger, 15.000 kr. i bøde og 100.000 kr. til VSOD.

Den fulde afgørelse fra Sø- og Handelsretten kan læses her.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player