Breaking News
Home / Nyheder / Australien har fået smag for udenlandsk vin.

Australien har fået smag for udenlandsk vin.

Australien har fået smag for udenlandsk vin. Siden 2007 er landets import af udenlandsk vin steget fra omkring 6 % af det samlede vinforbrug til omkring 16 %. Den største fremgang har fransk vin, som har øget importen med hele 58 %. Den amerikanske dollar er blevet styrket og har fået den australske eksport til USA til at falde med det første halvår af 2011.

En kombination af en stærk australsk dollar og aggressive diskontering af australske supermarkeder har ført til et fald i prisen på europæiske vine, og en stigning i importen. Australien er normalt kendt for at støtte sine egne produkter ved meget restriktive krav til importerede varer, men den øgede import af udenlandsk vin hilses i Australien velkommen blandt vinfolk.

Priserne på europæiske vine er styrtdykket, i nogle tilfælde med 30 %, hvor eksempelvis Moët & Chandon Champagne sælges for mindre end den Yarra Valley-producerede Domaine Chandon, AOC Bordeaux sælger for omkring AU $ 20-30, og topvine fra Toscana og Rioja sælge til samme pris som australske topvine

En række store australske detailhandlere importerer nu deres egne vine direkte og reducerer dermed deres omkostninger således at de er i stand til at sænke priserne yderligere.

Det er ikke alle i den australske vinbranche, som er utilfredse med den øgede import.  Eksempelvis har Troy Christensen, administrerende direktør for Accolade, udtalt til Decanter.com: ”Australien laver en betydelig mængde mousserende vine, og det er en stor ting, at interessen for mousserende vine er stigende uanset om der er tale om fransk eller australske vine.”

Det bliver spændende at følge det australske marked fremover.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player