Breaking News
Home / Vinsmagninger / VIP middag: Guigal La Mouline Côte Rôtie 2007 til 1998

VIP middag: Guigal La Mouline Côte Rôtie 2007 til 1998

Title: VIP middag: Guigal La Mouline Côte Rôtie 2007 til 1998
Location: Søllerød Kro
Link out: Click here
Description: Marcel Guigals vine er ikke blot Rhône-dalens bedste, men simpelthen nogle af verdens ypperste. Ingen andre vinhuse i verden får så konstant høje ratings som Guigal; alle vine befinder sig på toppen af deres kategori hvad enten der er tale om den “almindelige” Côte du Rhône eller de usandsynligt koncentrerede og komplekse enkeltmarks-vine fra Côte-Rôtie. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Familien laver næsten alting selv, med Marcel og sønnen Philippe som drivkræfterne og der arbejdes nærmest 24/7 på at frembringe de ultimative vine.

Der er to markante skråninger i Côte-Rôtie: Côte Brune kendetegnes ved en mørk jordbund som fremhæver kraftfuldheden og intensiteten i den Syrah som dyrkes der. Côte Blonde er kendetegnet ved en lysere, kalkholdig jordbund hvor man i tilgift til Syrah også dyrker den grønne Viognier. Når Marcel Guigal tilsætter sin Côte-Rotie en lille dosis, kommer der en mageløs kompleksitet og elegance frem i vinen. Det ypperste udtryk for Côte Blondes feminine stil finder man i Guigals exceptionelle La Mouline. Den blot 1 hektar store mark La Mouline er beplantet med 75 år gamle vinstokke. Fordelingen er 89 % Syrah og 11% Viognier, hvilket fremkalder en essensagtig vin med en helt uforlignelig elegance og kompleksitet. La Mouline er den mest elegante af Guigals enkeltmarksvine fra Côte-Rôtie. Vinen lagrer 42 måneder på egefad og laves i forsvindende små mængder.

Vi skal smage 10 årgange af La Mouline, hvoraf flere har fået 100 point af Robert Parker.

“There is no winemaker on Planet Earth who has produced so many compelling wines, irrespective of the vintage, as Marcel Guigal” citat Robert Parker. Guigal har fået ikke minder end 22 x 100 points af Robert Parker, hvilket er verdensrekord.

Smageprogrmmet vil være:

•Aperitif
•2002 Delamotte Champagne Blanc de Blancs

1. ret
•2007 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune 2006 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune

2. ret
•2002 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune
•2000 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune

3. ret
•2004 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune
•2005 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune

4. Ret
•2003 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune
•2001 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune

5. ret
•1999 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brune
•1998 Côte-Rôtie La Mouline Côte-Brun
Start Time: 19:00
Date: 2012-10-24

About

Check Also

Charity Bar for Børn og Unge i Nød

Title: Charity Bar for Børn og Unge i NødLocation: Kjær & Sommerfeldt, Gl. Mønt 4, ...

Skriv et svar

Get Adobe Flash player