Breaking News
Home / Vinsmagninger / Winemakers Dinner med Serego Alighieri

Winemakers Dinner med Serego Alighieri

Title: Winemakers Dinner med Serego Alighieri
Location: Reinwald’s Restaurant, Farvergade 15, 1463 København K
Link out: Click here
Description: Det italienske hus Serego Alighieri kan – som et af de absolut færreste – føre sine rødder tilbage i ubrudt linje via 20 generationer til 1353, hvor Pietro Alighieri, søn af den særdeles kendte italienske poet, Dante, købte huset…

Kom og mød Carina Kurttila fra Serego Alighieri!

Hør mere af husets spændende historie og nyd en lækker menu, tilpasset et flot udvalg af vinene.

At fortælle historien om Serego Alighieri er også at fortælle et stykke af Italiens og specielt Venetos historie.Huset Serego Alighieri kan nemlig – som et af de absolut færreste – føre sine rødder tilbage i ubrudt linje via 20 generationer til 1353, hvor Pietro Alighieri, søn af den særdeles kendte italienske poet, Dante, købte huset.

Huset råder idag over 130 ha jord, hvoraf de 35 ha er henlagt til vinmarker. Vinmarkerne, der hører blandt områdets bedste, er alle beliggende i en tragtformet dal, hvor de er opdelt i et væld af mindre terroirs,- alt efter jordbund, hældning og eksponering i forhold til solen.

Tidligere var ejendommen kendt som ultra traditionalist,kun overgået af Quintarelli og Bertani, men det er som om, at der i dag er blødet lidt op overfor de nye strømninger i distriktet. Vinen indeholder kun 15 til 16% alkohol. Der
lagres ikke kun i botti men også i barriques. Lufttørringen foregår ved datastyring (som der er tradition for blandt modernisterne), hvorved man undgår angreb af botrytis.

Serego Aligheri har sammen med moderfirmaet Masi altid været på forkant med udviklingen i distriktet, og man var derfor blandt de første til, dels at aftappe enkeltmarks Amaroner, dels at benytte Ripasso-navnet, hvilket man i
øvrigt sidenhen har fået patent på.
Start Time: 19:00
Date: 2012-03-29

About

Check Also

Whiskysmagning hos Dalgaard Supermarked

Title: Whiskysmagning hos Dalgaard SupermarkedLocation: Dalgaard Supermarked, Kongevejs-Centret 6, 2970 HørsholmLink out: Click hereDescription: Denne ...

Skriv et svar

Get Adobe Flash player