Breaking News
Home / Nyheder / I Kina drikkes der vin som aldrig før

I Kina drikkes der vin som aldrig før

At udviklingen går stærkt i Kina er ingen vist længere i tvivl om.  Også som vinland vokser Kina i disse år eksplosivt.  Der går ikke en uge uden at nyheder fra vinens verden omfatter nyt fra Kina. Senest viser undersøgelser af befolkningens vinforbrug, at Kina nu er det 5. største land målt på vinforbruget.  Nu kun overgået af lande som USA, Italien, Frankrig og Spanien.

Ifølge det svenske wow.se drikkes der i dag 1,4 milliarder liter vin i Kina. Dermed overgår Kina lande som f.eks. Storbritannien og placerer sig som verdens 5. største vindrikkernation. Men det slutter ikke med det.  Det forventes, at vinforbruget i Kina over de næste 3 år vil stige med hele 50 %. Det vil betyde at kinesernes vinforbrug i 2015 vil nærme sig 2,2 milliarder liter vin.

Kun ca. 15 % af den vin som drikkes i Kina er importeret, resten er altså egenproduktion. Gjort op på værdi udgør de importerede vine 37,4 % af salgsværdien.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player