Breaking News
Home / Danske vinnyheder / Slot Reinhartshausens stolte traditioner fortsætter

Slot Reinhartshausens stolte traditioner fortsætter

“En af mine ældste og bedste vinleverandører er Schloss Reinhartshausen, en privatejet, hæderkronet vingård, som er kendt for at have nogle af verdens fineste hvidvine, og i skatkammeret gemmer de nogle af verdens dyreste vine,” siger Preben Andersen.

Vingården ligger sammen med luksushotelkæden Kempinskis mindste 5 stjernede hotel ca. 40 km fra Frankfurt i hjertet af den berømte Rheingau Riesling-region.

2011 høsten

“Jeg har i næsten 25 år importeret Schloss Reinhartshausens vine til Danmark, og jeg har haft fornøjelsen af at prøvesmage deres nyeste vine for mine danske kunder. Overordnet set har det været en god høstsæson i Tyskland. Det gode efterårsvejr har betydet, at 2011 er en årgang i topkvalitet. Smagsmæssigt er selv de unge hvidvine meget harmoniske og i balance, og aromaen er præget af de fuldmodne druer. Hvad angår rødvinene, kan forbrugerne glæde sig til farvemættede og tætte vine,” forklarer Preben Andersen. Vinhusets høst var mængdemæssigt 69 % højere i 2011 end i 2010, så de har kunnet få fyldt kælderen op.

Vingården

Gården er grundlagt af ridderen Erbach i 1200-tallet, og allerede i 1337 begyndte de at dyrke vin i regionen. Den sidste tyske kejser havde vingården, og Prinsesse Marianne af Preussen, datter af Wilhelm I, den første hollandske konge, overtog ejendommen i 1855. Hun havde stor indflydelse på slottets særlige kendetegn, og den, for hendes tid, udsædvanligt frigjorte kvinde gjorde Reinhartshausen til et kulturelt mødested.

I dag er slottet ejet af en investeringsgruppe der hedder “Friends of Reinhartshausen”, og den danske import går gennem Preben Andersen, PRAN Vinimport. Vingården er den største private i regionen.

Førstevinen Riesling Marcobrunn årgang 2005 blev kåret til Verdens bedste Riesling i Danmark af avisen Børsen foran 150 andre Riesling vine fra hele verden.

Tysk vin er meget aktuelt i øjeblikket. Nævneværdigt er bl.a. den tyske vinmesse Riesling & Co., som finder sted d. 24. april i København.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player