Breaking News
Home / Nyheder / Tyrkiets EU-ambassadør under anklage for underslæb med vin.

Tyrkiets EU-ambassadør under anklage for underslæb med vin.

De tyrkiske myndigheder har startet en undersøgelse mod landets tidligere EU-ambassadør, Daryal Batibay, efter påstande om at han har begået underslæb med vine til en værdi af flere hundrede tusinde euro.

Daryal Batibay mistænkes for at have brugt omkring 200.000 € af offentlige penge til at købe vine, som han siden har forsøgt at smugle til Tyrkiet. Det Tyrkiske udenrigsministerium har overfor den engelske vinmagasin Decanter.com, bekræftet at de og andre statslige myndigheder har startet en undersøgelse med Batibay, der blev pensioneret som landets faste repræsentant ved Europarådet ved udgangen af 2011.

Den offentlige anklager i Tyrkiet er afhængig t af undersøgelsens resultater klar til at udarbejde et anklageskrift mod Daryal Batibay. De tyrkiske toldmyndigheder har beslaglagt vin, som menes at tilhøre Daryal Batibay. De er hovedsagligt tale om fransk vin, blandt andet Champagne.

Fra officiel side er man naturligvis ked at sagen, men samtidig er sagen en god mulighed for at sende et signal til omverden om at korruption ikke accepteres. Ikke mindst nu hvor EU har lagt pres på Tyrkiet for at få dem til at gøre noget mod korruptionen.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player