Breaking News
Home / Nyheder / Millionsvindel med vin i Italien

Millionsvindel med vin i Italien

Endnu en sag om svindel med vin præger de italienske medier i disse dage. Endnu engang er det Veneto, som står for skud. Denne gang er det en større kendt vinproducent fra Trevisio som beskyldes for at have solgt falske Pinot Griogio, Tocai og Prosecco for et samlet beløb på 10,5 millioner kr.

De falske vine blev forsøgt solgt til Friulvini Zoppola og Schenk Bolzano, som fik leveret 1.150.000 liter vin af en lavere kvalitet end den bestilte Pinot Grigio og Prosecco IGT i årene mellem 2006 og 2008.

Hovedparten af de falske vine er blevet beslaglagt inden vinene blev sendt ud på markedet. En del af de vine, som er kommet på markedet er solgt til forskellige restauranter iTreviso og eksporteret til Thailand og Storbritannien.

Det er vin fra Apulien og Abruzzo, som i snesevis af tankvogne er blevet transporteret til Veneto og så markedsført under et mere eksklusivt brand.  Ejeren af den pågældende vingård nægter at have medvirket til svindel. Anklagemyndigheden er på den anden side overbevist om at svindlen er sket i samarbejde mellem mægleren og vingården.  Der ses med særdeles stor alvor på denne form for svindel i Italien, hvor myndighederne gør meget for at beskytte begrebet ”Made in Italy”.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player