Breaking News
Home / Nyheder / Europæerne drikker mest i verden.

Europæerne drikker mest i verden.

Det er europæerne, som drikker mest alkohol i verden. En ny rapport fra Europakommissionen og verdenssundsorganisationen WHO viser, at hver europæer i gennemsnit drikker 12 liter ren alkohol hvert år. Det svarer til 3 glas vin om dagen.

Det er østeuropæernes som hiver op i det europæiske gennemsnit med deres 14,5 liter ren alkohol per voksen om året. Det er 2,1 liter mere end vesteuropæernes drikker. Det er nordboernes som drikker mindst i Europa. Vi drikker kun 10, 4 liter ren alkohol om året.

Forbrugsmønstrene har ikke ændret. Hvor det eksempelvis i Sydeuropa er naturligt at fordele forbruget ud over ugen er der i de nordiske lande en tendens til at vi nok ikke drikker så meget  til dagligt, men til gengæld i større mængder når vi endelig ”slår os løs”.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player