Breaking News
Home / Nyheder / De franske vinbønder tager godt imod Hollande

De franske vinbønder tager godt imod Hollande

Frankrig har fået ny præsident. Ud røg Nicolas Sarkozy og ind på scenen trådte Francois Hollande.  Den franske vinindustri ser med positive øjne på den nye præsident. Efter at Sarkozy under et interview fortalte, at han foretrak en Coca Cola fremfor et glas vin, så kan det kun frem for vinindustrien med Hollande i spidsen.

Det har næppe skadet Francois Hollande valg, at han til frokost på valgdagen blev set drikke et glas vin. Hvad vil dette sceneskifte i fransk politik så betyde for vinindustrien? Hollande er kendt for at gå hårdt til de mest velhavende i samfundet, så allerede nu taler den franske presse om, at de store vinslotte får rigelige udfordringer at passe på.

Omvendt så værner Hollande også om den franske vinkultur. De vigtigste emner i relation til vinindustrien er i øjeblikket; indføringen af en nultolerance i forbindelse med indtagelse af alkohol og så bilkørsel, så er der spørgsmålet om et totalforbud mod alkoholreklamer. Endvidere diskuteres det i EU, hvor reguleret fremtidens vinproduktion skal være. Alt sammen vigtige spørgsmål som optager alle i den franske vinindustri i øjeblikket.

Men en ting synes sikkert: Hollande kan lide vin i al almindelighed og fransk vin i særdeleshed. For nyligt udtalte Hollande i et interview til Revue du Vin de France, ”… Lige som mange andre franskmænd bliver jeg stolt over den kvalitet, som vores land kan producere. Jeg holder af et glas vin sammen med venner og familie, ligesom jeg gerne åbne en rigtig god vin, når noget skal fejres”.

En udtalelse som giver forhåbninger til den franske vinindustri.

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player