Breaking News
Home / Nyheder / Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Familien Conterno var blandt de første til selv at sælge deres egen vin på flasker. En historie som startede med Aldo Conternos bedstefar Giovanni e og som siden blev fulgt op af Aldos far Giacomo. I midten af 1950’erne rejste Aldo Conterno til USA for at lave sin egen vingård i Californien. Det blev ikke nogen succes og i starten af 1960’erne vendte han tilbage til Italien.

Efter at have arbejdet sammen med sin bror i 10 år på familiens vingård købte Aldo Conterno en vingård i Monforte. Det blev starten på “Poderi Aldo Conterno”.  Aldo Conterno har nogle af de bedste vinmarker i området, såsom Bussia Soprana, Romirasco og Cicala. Druerne fra disse marker indgik alle i hans mest kendte vin Barolo Bussia Grand Reserve. En vin, der lagres 7 år før den frigives, ligesom den kun produceres i de bedste årgange.

Ellers er det  nok mest hans  Barolo Bussia 1989, som Aldo Conterno  forbindes med. En stor Barolo som opnåede 100 point og af mange regnes for en af de bedste Barolo’er, som nogensinde er produceret. Aldo Conterno var kendt for sin høje kvalitet men samtididg også en person, som ikke havde megen behov for at sætte sig selv i centrum.

Aldo Conterno efterlader sig 3 sønner, Giacomo, Stefano og Franco, som alle er klar til at fortsætte faderens arbejde.

 

About

Check Also

Gambero Rosso gæster København

Gambero Rosso præsenterer Vini d’Italia tour 2013, hvor de inviterer dig til en unik smagning af Italiens prisvindende vinproducenter.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player