Breaking News
Home / Hot News / Nyt stort vincenter planlagt i Beaune

Nyt stort vincenter planlagt i Beaune

Samtidig med at den franske by Dijon planlægger at åbne et nyt gourmetcenter, Cité Internationale de la Gastronomie, i 2016 for at fejre at byen er blevet udvalgt som den ene af fire franske gourmetbyer, følger nabobyen Beaune trop.

I Beaune har man planlagt at åbne et nyt stort vincenter på 1200 m2, Beaune Cité du Vin, som vil blive bygget på et 6 ha stort område lige uden for byen. Projektet er en del af kampen for at få Bourgogne optaget på UNESCO liste over verdens kulturarv.

Samtidig vil Beaune Cité du Vin være en excellent mulighed for at markedsføre vinområder som f.eks. Chablis, Côtes de Nuits, Côtes de Beaune, Chalon og Maconnais.

Projektet forventes at komme til at koste 75 millioner kr. Forløbig har man fået indsamlet 15 millioner kr. fra BIVB Bourgogne (foreningen af vinproducenter i Bourgogne). Det resterende beløb vil blive forsøgt indsamlet fra private og fonde.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player