Breaking News
Home / Nyheder / Vin-terrorister sprænger bombe i Carcassonne

Vin-terrorister sprænger bombe i Carcassonne

Så er den militante franske komité for vinmæssige aktioner, CAV (Comité d’Action Viticole), igen på krigsstien. CAV har gennem flere år udøvet terror rundt omkring i Languedoc. Nu har vin-terroristerne igen ladet høre fra sig.

Tirsdag den 16. juli ved midnatstid blev det socialistiske parti hovedkvarter i  Carcassonne ramt af en bombe-eksplosion. Bogstaverne CAV – Comité d’Action Viticole – blev sprøjtet på forsiden af bygningen i blå og rød, hvilket tyder på at den militante vingruppe påtager sig ansvaret for aktionen.

Den franske landbrugsminister  Stephanne Le Foll – hvis navn blev også tagged på bygningen – har udtrykt forfærdelse over begivenhederne, og understreger at den franske regering har gjort en stor indsats for vinindustrien. Stephanne Le Foll sagde i samme forbindelse, at han vil prøve at forstå vinbøndernes synspunkter, men samtidig billiger han ikke vinbøndernes metoder.

Dette er det første angreb i flere år fra CAV, en vin-terrorgruppe der har sine rødder i tilbage til det tidlige 20. århundrede, men var mest aktive i 1960’erne og senest i 2009, hvor aktivister angreb flere vinhandlere, der solgte billige udenlandske vine.

About

Check Also

Kongen af Barolo – Aldo Conterno – er død

Kongen af Barolo, Aldo Conterno, døde i går i Monforte d’Alba. Han blev 80 år, og var den tredje generation af en familie, hvis navn har været med til at gøre Barolo til den mest berømte vin i Piemonte.

Skriv et svar

Get Adobe Flash player