Italien

Amarone har medvind i såvel Italien som i udlandet

2019 blev endnu et godt år for vinene fra Valpolicella. Omsætningen steg såvel på det italienske marked, som på det internationale marked og udgjorde en værdi svarende til godt 2,6 milliarder kroner. Undersøgelsen, der er udarbejdet Nomisma Wine Monitor baseret på interviews med vinproducenter (som repræsenterer 65% af vinproduktionen), blev præsenteret i forbindelse med årets præsentation af Amarone 2016 på den netop afholdte vinmesse Anteprima Amarone 2016.

I et år hvor vinmarkedet generelt har været påvirket af negativ økonomisk vækst, handelskrig mv. formåede vinene fra Valpolicella alligevel at øge værdien af eksporten med 4% i forhold til 2018 (målt på volumen steg salget med 7,2%) mens salget steg med 6,8% på det italienske marked (målt på volumen steg salget med 7,9%). Noget tyder på, at vi som forbrugere drikker mere Amarone men samtidig også billigere Amarone.

Som følge af den øget efterspørgsel efter Amarone på det italienske marked er eksporten samlet set faldet en smule. Blandt de lande hvor vinene fra Valpolicella typisk har stået stærkt fremhæves Danmark som et land, hvor man har formået at forøge værdien af eksporten med 20% i 2019. Det bringer Danmark op på 6. pladsen målt på værdi.

Listen toppes for 2019 igen af Tyskland, som tegner sig for 16,3% af den samlede eksport målt på værdi. USA bibeholder 2. pladsen trods en lille tilbagegang, mens Storbritannien tager 3. pladsen. Foran Danmark finder vi på henholdsvis 4. og 5. pladsen Schweiz og Sverige. Sverige har i 2019 med en fremgang i værdien af eksporten på 18% en interesse for Amarone, der pænt følger det danske markedsmønster. På 7. pladsen ligger Canada, lige for an Kina. Det er interessent at salget af Amarone til Kina er gået op i 2019, hvor stort set alle andre europæiske vine taler om en tilbagegang i deres salg til Kina.

I Valpolicella er der næsten 8.300 ha vinmarker fordelt på 19 kommuner. Der er 2.273 der dyrker druer og 272 vingårde samlet et i konsortium, der repræsenterer omkring 80% af vinproducenterne. I 2019 blev der produceret 64 millioner flasker vin, heraf 18,6 millioner flasker Valpolicella, 20 millioner flasker Ripasso og 15,4 millioner flasker Amarone og Recioto.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button