ItalienNyheder

Den italienske vinproduktion faldt med 12% i 2019

Foreløbige tal fra det italienske nationale statistikinstitut Istat viser et fald i den italienske vinproduktion med 12% for 2019. Et fald der i høj grad kan tilskrives vejret. Opgørelsen fra Istat fremhæver, at faldet i vinproduktionen udjævner stigningen fra 2018, hvor vinproduktionen steg med 14,3% i forhold til 2017.

Tallene fra 2019 afspejler et, hvor store dele af Italien blev ramt af oversvømmelser, storme og hedebølger. Ifølge den italienske landbrugsorganisation Coldiretti var 2019 det fjerde varmeste år siden år 1800, ligesom Italien i 2019 var vidne til 60% flere ekstreme vejrbegivenheder end året før, inklusive perioder med kraftig regn, sne, orkaner, tornadoer og haglvejr.

Til trods for nedgang i den italienske vinproduktion går det til gengæld godt for den italienske vineksport, som i 2019 var på omkring 48 milliarder kr., hvilket er en stigning på 4% sammenlignet med 2018.

En stor del af fremgangen skyldes Brexit, som førte til en massiv salgsfremgang af specielt Prosecco til Storbritannien. Salget af Prosecco steg med hele 11% i 2019, da vinimportørerne som følge af usikkerheden omkring Brexit købte hjem til lager.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button