Nyheder

Det er dyrt at købe vin i København

Det britiske nyhedsmagasin The Economist har netop udgivet sin rapport ”Worldwide Cost of Living” for 2018. The Economist har sammenlignet mere end 50.000 priser fordelt på 160 varer og ydelser indenfor kategorier som mad drikke, tøj, husholdningsartikler, transport mv. Priserne er indhentet fra supermarkeder, forretninger i mellemprislejet og dyrere specialbutikker.

I analysen som omfatter 133 storbyer indtager København en 8. plads over de dyreste byer i verden at bo i. Ser vi alene på vinpriserne, så viser rapporten, at der er stor forskel på, hvad en almindelig flaske bordvin koster i de 10 dyreste byer i verden. Det er dyrest at købe vin i Tel Aviv, hvor en flaske vin i gennemsnit koster 194 kr. På de næste pladser finder vi Seoul og Singapore, hvor vinene koster henholdsvis 183 og 160 kr. I København, som indtager 8. pladsen, koster en vin i gennemsnit 90 kr.

Nedenfor en oversigt over de gennemsnitlige vinpriser i de 10 dyreste byer i verden:

  1. Tel Aviv (194 kr.)
  2. Seoul (183 kr.)
  3. Singapore (160 kr.)
  4. Sydney (138 kr.)
  5. Hong Kong (109 kr.)
  6. Zürich (107 kr.)
  7. Oslo (93 kr.)
  8. København (90 kr)
  9. Paris (80 kr.)
  10. Geneve (57 kr.)

Ser man på den procentvise udvikling i vinprisen blandt de 10 byer 10 år tilbage, så er vinpriserne steget mest i Tel Aviv, hvor de er steget med 75 %. I København er prisen steget med 36 %, lige lidt under niveau med byer som Paris og Zürich.  En del af prisstigningen i Danmark må tilskrives stigning i vinafgiften, men det er også min oplevelse, at prissætningen af vin i Danmark er noget højere end på andre vesteuropæiske markeder – specielt i segmentet udenfor supermarkederne. Blandt de 10 byer afviger Oslo markant idet vinpriserne over de sidste 10 år er faldet med omkring 16 %.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button