Nyheder

I dag fejres den internationale merlot-dag

I dag – den 7. november – er det den internationale merlot-dag. En dag hvor vinelskere verden over hylder merlot. Nu behøver rigtige fans af merlot nok ikke en anledning til at åbne en flaske merlot, men hvorfor ikke benytte dagen alligevel?

Merlot er sammen med cabernet sauvignon en af de vigtigste druesorter i verden. Det kommer især til udtryk i Bordeauxvinene, hvor det enten er merlot eller cabernet sauvignon, som udgør hovedparten af vinen. Hvor cabernet sauvignon giver struktur til vinen, giver merlot vinen krop og rundhed. Merlot dufter af blommer og blåbær. Nogle gange overrasker merlot med antydninger af chokolade og mokka. Merlot giver mellemstore til fyldige vine med en god saftighed. Det er en vin, som er lettilgængelig at drikke, og for mange vil det være en god drue til at starte med at drikke rødvin.

Selvom merlot er en af ​​de mest kendte druer i verden, har den haft sine op- og nedture. Merlot har altid spillet andenviolin i forhold til cabernet sauvignon når man ser på salg, vinmarker og popularitet. Der er dog undtagelser, som f.eks. Petrus, der er lavet af merlot og samtidig er en ​​markedets dyreste vine og ikke mindst eftertragtet af samlere.

Uden for Frankrig findes merlot overalt, hvor det ikke er for varmt og tørt. Der findes f.eks. fremragende vine med merlot i områder som Chile, USA og Argentina, Spanien og Tyskland. Vi skal naturligvis heller ikke glemme Italien, hvor merlot spiller en central rolle i mange supertoscanere. Merlot spiller sågar hovedrollen i Tenuta dell’Ornellaia vin Masseto.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button