GastronomiGin

Penne Arrabbiata med gin

Jeg har aldrig haft så nært et forhold til gin, at det er en fast del af mit barskab. Ja, faktisk er det mange år siden, at jeg sidst har smagt gin. Lige nu er det nysgerrigheden, der driver mig. Interessen for gin blomstrer i flere lande, herunder f.eks. i England og i Danmark, hvor antallet af destillerier er steget markant i de sidste år.

De mange nye destillerier er ikke bange for at lege og udforske nye smage, hvilket betyder en mangfoldighed i udbudet, som ikke er set i mange år. Det er ikke kun som en drikkevarer, at gin er egnet. Gin er også velegnet i madlavningen, som smagsforstærker og spiller f.eks. rigtig godt sammen med tomaterne i en Penne Arrabbiata.

Penne arrabbiata er en af de mere kendte opskrifter fra det italienske køkken. Med få og ikke mindst enkle ingredienser kan du lave en pastaret, som er populær over hele verden.

Arrabbiata betyder “vred” på italiensk og hentyder til det stærke chilli i retten. Hvor vred du vil have din pasta styrer du selv. Selv brugte jeg 1 tsk. tørrede chili. Det gav lige netop retten den svage prikkende fornemmelse af noget stærkt uden at være overdøvende.

Penne Arrabbiata med gin

Penne Arrabbiata med Gin

Henrik Koudahl
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg tomater
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørrede chili
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 150 g Prosciutto i skiver
  • 3 spsk. olivenolie
  • 50 ml gin
  • Salt
  • Peber
  • Pecorino
  • 500 g penne

Sådan gør du
 

  • Start med tomaterne som skylles, tørres, skæres og derefter hakkes fint. Dernæst pilles løgene og de skæres i små tern. Hvidløg afskalles og skæres i meget fine stykker. Skyl persillen og hak bladene fint. Prosciutto skæres i små tern.
  • Varm olivenolien op i en gryde. Tilsæt prosciutto og steg det i 5 minutter. Rør rundt i gryden så det ikke sætter sig fast i bunden. Kom de hakkede løg og chili ved og steg i små 5 minutter. Dernæst tilsættes hvidløg og det hele steges yderligere 1-2 minutter. Tilsæt tomaterne og lad det hele småkoge i 40 minutter. Tilsæt den hakkede bredbladet persille og lade det småkoge i yderligere 20 minutter. Tilsæt gin og lad det koge med i gryden med de sidste 10 -15 minutter.
  • Til sidst smages til med salt og peber. Penne koges efter anvisningen på posen. Tomatsovsen hældes over den kogte pasta og det hele vendes engang. Serveres med revet Pecorino  eller Parmigiano Reggiano.

Noter

De friske tomater kan eventuelt erstattes af flåede tomater på dåse. Her skal bruges, det der svarer til 1 kg i afdryppet vægt..
Keyword Pasta
Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?
Back to top button