Nyheder

Vellykket premiere på Sveriges første store boblebegivenhed

Gøteborg dannede lørdag den 5. oktober rammen om Sveriges første boblebegivenhed, Sparkling Gøteborg. Sparkling Gøteborg er et helt nyt og unikt messekoncept i Sverige i form af en en-dags begivenhed med kun mousserende vin som champagne, cava, crémant og prosecco i fokus.

Interessen for de mousserende vine er i de senere år steget markant i Sverige, ligesom udvalget af mousserende vine er blevet langt bredere. Den største stigning i salget har været af prosecco, cava og crémant, men også champagne har i Sverige oplevet en salgsmæssig fremgang i de senere år. Hvor man tidligere kun drak mousserende vine ved særlige lejligheder er tendensen også i Sverige, at mousserende vin drikkes året rundt og ved flere lejligheder end før.

Interessen fra de besøgendes side var stor til Sparkling Gøteborg. Da billetterne i maj måned blev sat til salg, gik der kun tre uger inden alle 5624 billetter var solgt. De besøgende kunne på messen besøge omkring 60 vinudstillere og smage på over 300 forskellige typer champagne og mousserende vine. Dette er første gang, at der er samlet så mange forskellige mousserende vine under ét tag i Sverige.

Efter lørdagens store succes udvides begivenheden til to dage næste år for at imødekomme nogle af tusinde mennesker, der ikke fik billet i år. I 2020 afholdes Sparkling Gøteborg den 16. og 17. oktober. Måske næste års efterferie skal gå til Gøteborg? Besøg sparklinggoteborg.se for yderligere information.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button