Nyheder

Coronavirus kan halvere vinsalget i Europa

Lukningen af barer og restauranter har været et af myndighedernes metoder til at begrænse spredningen af coronavirus. Nu advarer organisationen International Organization of Vine and Wine (OIV) om at dette kan føre til en halvering af de europæiske vinproducenters vinsalg.

Selvom vinsalget må forventes at stige igen i takt med restriktionerne for barer og restauranter lempes igen, så den midlertidige nedgang i salget store konsekvenser for en lang række europæiske vinproducenter. Især har vinproducenterne i Frankrig, Italien og Spanien efterspurgt hurtig hjælp til vinbranchen, som i forvejen er ramt af amerikansk straftold på 25%.

Efter OIV’s opfattelse er nedlukningen af denne distributionskanal i Europa fører til et fald i mængden af solgt vin på 35% og opgjort i værdi svarende til et fald på næsten 50%. Selv om en del af omsætningen er flyttet til detailhandlere og online-køb, så forventes det samlede forbrug at falde, ligesom prisen på vin forventes at falde, så vinproducenterne rammes på både omsætning og rentabilitet.

Det er specielt vinproducenterne i middelhavslandene, som vil blive ramt, da en stor del af vinsalget netop sker via barer og restauranter samt ikke mindst til turister. Specielt turismen vil kræve en længere periode før den er tilbage på sammen niveau som før coronavirusen.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button