Nyheder

ProWein: Messestart med trafikkaos

ProWein startede søndag den 19. marts med omkring 6.000 udstillere fra 61 lande . Størstedelen af udstillerne kommer fra Italien (1.471), Frankrig (946) og Tyskland (726). Denne gang er der også mange udstillere fra Østeuropa: 14 fra Polen , fire fra Tjekkiet, to fra Slovakiet , 28 fra Georgien og tolv fra Ukraine. Derudover er flere vingårde fra Norge, Sverige og Danmark repræsenteret.

Mange vinproducenter har i år besluttede ikke at deltage i den første regulære ProWein efter Corona-pandemien. I 2019 var der knap 7.000 udstillere – og dermed omkring 17 procent flere end i 2023. Især mindre vingårde har valgt af omkostningsmæssige årsager at fravælge en messestand. Mange vinproducenter er især positive over for, at der igen er kommet en lang række indkøbere fra Asien. Messen i Düsseldorf forventer omkring 50.000 besøgende i år, hvilket er omkring 11.000 færre end i 2019.

Strejker i den offentlige transport gør det svært for deltagerne at komme til og fra ProWein. Mandag den 20. marts og tirsdag den 21. marts kørte der ingen busser eller sporvogne i Düsseldorf eller i nabobyerne. Messe Düsseldorf har oprettet en bustransport fra hovedbanegården og lufthavnen, som kører mellem 7.30 og 20.00 . Strejken førte til rejseproblemer i morgenmyldretiden førte også til lange trafikpropper i centrum af Düsseldorf. Ville man tage en taxa, skulle man regne med lange køer og ventetider.

Også i optakten til messen var der var rejseproblemer: Den 24-timer lange strejke fra flysikkerhedspersonalet i Düsseldorf Lufthavn fra fredag til lørdag førte til et betydeligt antal flyaflysninger, hvilket gav udfordringer for mange af de tilrejsende udstillere.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button