Nyheder

ChatGPT består 3 teoretiske Master Sommelier-eksamener

ChatGPT er en kunstig intelligens-chatbot udviklet af OpenAI og lanceret i november 2022. Det er et revolutionerende værktøj, der fortsat skubber grænser med sin enorme kapacitet. Lige fra at bestå optagelsesprøver til jurastudier, kode websteder fra bunden, komponere musik og senest har ChatGPT endda klaret tre af de notorisk svære Master Sommelier-eksamener – det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for hvad denne teknologi kan bruges til i fremtiden.

Den seneste version af ChatGPT (som bygger på GPT-4) er blevet mødt med stor anerkendelse på grund af de potentielle anvendelsesmuligheder både inden for og uden for den akademiske verden. Med ny teknologi til rådighed står vi virkelig på tærsklen til en ny og spændende teknologisk tidsalder!

OpenAI’s ChatGPT har gjort hurtige og imponerende fremskridt inden for kunstig intelligens og har leveret eksamensresultater indenfor flere fagområder, som overgår menneskelige resultater. Senest har OpenAI’s ChatGPT opnået en forbløffende høj score på 92 % ved Court of Master Sommelier-eksamen, og henholdsvis 86 % og 77 % for henholdsvis Certified- og Advanced-niveauet. Af gode grunde kunne OpenAI’s ChatGPT ikke gennemføre den praktiske del af prøverne.

OpenAI’s ChatGPT har haft stor succes siden lanceringen med mere end 100 millioner brugere inden for de første 2 måneder. Dens evner blev yderligere bevist, da den opnåede en imponerende score på 163 i LSAT (LSAT er en amerikansk test for potentielle jura-studerende, som tester deres læseforståelse, logik mv) – en score, der er høj nok til at kvalificere sig til at komme på Harvard Law School!

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button