Nyheder

Den tyske vinavlerforening til kamp mod spareplaner

I en erklæring har den tyske vinavlerforening (DWV) udtalt sig imod afskaffelsen af subsidier til landbrugsvirksomheder. I sidste uge meddelte den tyske regering, at landbrugsdieselrabatten og motorkøretøjsafgiften for landbrugskøretøjer vil bortfalder i 2024. Denne beslutning førte til en bølge af protester fra landbrugs- og vinsektoren.

“Især i den allerede anspændte økonomiske situation kan forbundsregeringens spareforanstaltninger true landbrugsvirksomhedernes eksistens. De tyske vinbønder bliver også frataget deres konkurrenceevne på det europæiske marked,” siger Klaus Schneider, formand for DWV. “Brugen af landbrugskøretøjer, som normalt finder sted det meste af tiden i markerne og vinmarkerne og ikke i vejtrafikken, retfærdiggør en undtagelse fra motorkøretøjsafgift og derfor en ulige behandling sammenlignet med andre motorkøretøjer,” tilføjede Christian Schwörer, generalsekretær for DWV.

Vinindustrien spiller en vigtig rolle i bevarelsen og vedligeholdelsen af landdistrikterne samt i selve natur- og kulturlandskabet og bevarelsen af biodiversiteten. Det arbejde, som vinbønderne udfører der, skal honoreres og ikke gøres endnu sværere. “Vi støtter derfor den tyske landboforenings demonstrationer og krav og er klar til at deltage i yderligere tiltag,” fortsætter DWV’s præsident Klaus Schneider. DWV appellerer til forbundsregeringen om at genoverveje denne beslutning og trække planerne tilbage.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button