Nyheder

Alkoholfrie vine er trendy i Tyskland

Nye tal fra Deutsche Weininstitut (DWI) viser at alkoholfrie vine og mousserende vine er trendy hos vores tyske naboer. Selv om flere og flere vinproducenter fremstiller alkoholfri vine og mousserende vine vil dets andel af det samlede tyske vinforbrug forventeligt være mindre end én procent i 2022, men med en stigende tendens. Stigningen i salget af alkoholfrie vine i udgjorde omkring 18 procent i 2022 i detailhandlen.

Også i salget af de alkoholfrie mousserende vine er der stor fremgang i salget, således blev der i 2021 solgt mere end 23 millioner flasker mousserende vin uden alkohol. For 2022 forventes alkoholfri mousserende vin allerede at have en markedsandel på syv til otte procent af alle mousserende vine, der drikkes i Tyskland. Salget af alkoholfrie mousserende vine beløb sig i 2022 til 91 millioner euro.

Ny teknologi skal bevare vinens aroma

Gennem brug af nye teknologier og procesoptimeringer har smagen af ​​alkoholfrie vine og mousserende vine udviklet sig meget positivt de seneste år. Afalkoholiseringen af ​​vine sker nu på en meget aromabevarende måde ved relativt lave temperaturer på under 30 grader.

Ved udvælgelsen af ​​basisvinene er det vigtigt at være opmærksom på aromatiske druesorter og den gode kvalitet, så der kan overføres så mange aromatiske stoffer som muligt til slutproduktet for at kompensere for manglen på alkohol i vinen. Alkohol er jo en smagsbærer, ligesom fedtet i mad.

Trend mod premiumisering af alkoholfrie mousserende vine

I de mousserende vine uden alkohol kompenserer kulsyren ret godt for manglen på alkohol. Alkoholfrie mousserende vine skabes ved at fjerne alkoholen fra vinen, som fremstilles ved at gære sukkeret, og for derefter at tilsætte kulsyre til den nu alkoholfrie vin. En tendens til premiumisering kan også observeres i dette segment for nylig.

Mange mennesker, der vil undgå alkoholen, når de drikker vin, tror, at de i stedet kan drikke druejuice. Men den indeholder kun de frugtagtige aromaer fra druerne, den mangler den “vinøse” smag, der kun opstår ved gæring. Ud fra et vinlovsperspektiv skal alkoholfri mousserende vin i øvrigt mærkes som en “skummende drik lavet af alkoholfri vin”. Alkoholindholdet i disse vine og mousserende vine skal være mindre end 0,5 volumenprocent.

Ifølge en markedsundersøgelse fra markedsundersøgelsesinstituttet Nielsen fra 2020, har flere kvinder en tendens til at indtage alkoholfri vin og mousserende vin (60-66 %) end mænd i Tyskland. Det drikkes også mest ved særlige lejligheder og uden for hjemmet.

DWI ser nøglen til at gøre alkoholfrie vine bedre kendte og øge deres accept inden for gastronomien Der kan du nærme dig forbrugerne ved at lade dem smage på de alkoholfrie vine glasvis. I øjeblikket er det stadig overvejende den eksklusive og trendy gastronomi, der tilbyder alkoholfrie vine.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button