NyhederSpiritus

Sjældne whiskyer fra Japan på auktion

Auktionshuset Bruun Rasmussen præsenterer netop nu en hidtil uset samling af sjældne whiskyer fra Japan. Hammerslagene på Netauktionen falder søndag den 24. maj fra kl. 20.

Blandt udvalget på auktionen finder du flasker fra bl.a. destilleriet Hanyu, som er vurderet fra 10.000 til 46.000 kr. per styk. Destilleriet lukkede i år 2000 og efterlod sig blot 400 tønder, som nu bliver lanceret i ro og mag, indtil lageret er udtømt. De kunstneriske etiketter er et kapitel for sig og spænder over traditionelle japanske motiver hentet fra skuespil og mere suggestive og vovede illustrationer over teksten Big Butt.

Ligeså sjældne er de seks Karuizawa-whiskyer på auktionen, som heller ikke længere produceres. Der eksisterer kun få fade, og de blev i al hast opkøbt af whisky-entusiaster, da det stod klart, at man ellers ville blende dem og således frarøve verden en unik single malt-smagsoplevelse. Vurderingerne lyder her på 6.000-32.000 kr.

”De her whiskyer produceres ikke længere, så auktionen udgør en helt særlig mulighed for at få fingrene i en af de sjældne flasker. De er små kunstværker, der fortæller en historie om et håndværk inspireret af skotsk tradition for destillering, hvor japanerne i lige så høj grad kæler for detaljerne udenpå som indeni flaskerne, ” fortæller Thomas Løbner-Olesen, specialist i vin og whisky hos Bruun Rasmussen.

Auktionen byder også på flasker fra Yamazaki, som er Japans ældste destilleri. Starten gik tilbage i 1924, og man har siden da raffineret produkterne, hvilket da heller ikke er gået verdens whiskyeksperters næse forbi.

Auktion: søndag den 24. maj på bruun-rasmussen.dk fra kl. 20

Se hele udvalget

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button