Nyheder

368.000 liter californisk vin på afveje

Et brud på en stor vintank på den californiske vingård Rodney Strong betød at 97.112 gallons – svarende til 367.608 liter – Cabernet Sauvignon blev tabt. Vinen der flød ud af tanken, endte i både det lokale kloaksystem, ligesom en del af vinen endte i den nærliggende Reiman Creek, der løber ud i floden Russian River.

Uheldet skete onsdag eftermiddag i den forgange uge. Da uheldet blev opdaget, fik man travlt med dels at redde så meget vin som muligt og dels med at inddæmme den vin, som var flydt ud af tanken. Det er uklart, hvor meget af vinen, der egentlig er løbet ud i floden Russian River og hvor meget af vinen, der blev fanget af Rodney Strongs egne pumper og drænrør. Forventningen er dog at mindst 50% af vinen ikke kom ud i vandmiljøet.

Frivillige fra naturforeninger har siden observeret langs Russian River for at se om vinudslippet har påvirket dyrelivet i floden. Dette virker dog ikke til at være tilfældet.

Netop miljøet har altid været i fokus på vingården Rodney Strong, der i dag har 14 vinmarker, som alle er certificeret for bæredygtighed. Rodney Strong blev grundlagt i 1959, som den 13. vingård i Sonoma County og er foruden at være en af områdets vinpionerer også den førende vingård indenfor miljøpraksis. Rodney Strong var blandt andet den første vingård i Sonoma County, som blev certificeret som kulstofneutral vingård.

Vinene fra Rodney Strong forhandles i Danmark af Skjold Burne.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button