NyhederVin

Auktionshus med egne vine

Når talen falder på Sotheby’s og vin forbindes det som oftest med dyre kendte vine, der opnår høje hammerslag. Det gør sig dog ikke gældende for auktionshusets egne nye vin, som indgår i Sotheby’s Own Label Collection, og som sælges i auktionshuset egen vinbutik og via deres webshop.

Sotheby’s Own Label Collection udgøres af 12 vine som prismæssigt ligger mellem i spændet fra $ 16,95 til $ 39,95 (115 til 275 kr.). Vinene er lavet i et tæt samarbejde med nogle af Sotheby’s egne yndlingsproducenter med det formål at lancere en serie af vine, der har et godt forhold mellem pris og kvalitet.

De 12 typer vine der udgør Sotheby’s Own Label Collection er en Bourgogne Blanc 2016, Bourgogne Rouge 2016, Champagne Blanc de Blancs Grand Cru, Haut-Medoc 2010, Langhe Nebbiolo 2017, Pessac-Leognan 2017, Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut 2018, Saint-Emilion 2017, Sancerre 2018, Sancerre Rose 2018, Sonoma Coast Pinot Noir 2017 og endelig en Sonoma Coast Pinot Noir, Lioco.

Kendetegnet for alle vinene er at vinene er fremstillet af gode stabile producenter. Eksempelvis bemærker jeg, at Langhe Nebbiolo 2017 er lavet i et samarbejde med Elisa Scavino fra vingården Paola Scavino, som er mest kendt for deres Barolo. Elisa Scavino hører i dag til blandt nogle af de bedste vinproducenter i den nye unge generation af vinproducenter, som nu er på vej frem i Piemonte.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button