NyhederVin

Bliv ejer af USA’s mindste AVA

Drømmer du om at eje din egen amerikanske appellation (American Viticultural Area (AVA)), kan det nu realiseres for godt 22 millioner kr. Det er California Outdoor Properties, der har USA’s mindste AVA, Cole Ranch, til salg.

Cole Ranch, der ligger et par timers kørsel i bil fra San Francisco, omfatter et område på omkring 60 hektar (ha), hvoraf de 22 er beplantet med vin (Cabernet Sauvignon (10 ha), Riesling (5 ha), Pinot Noir (4 ha) og Merlot (3 ha). Der produceres cirka 130 tons druer om året, der hovedsageligt sælges til omkringliggende vinproducenter.

De første vinstokke i området blev sat i 1970’erne. Cole Ranch blev officielt anerkendt som AVA i 1983. For at et område kan anerkendes som et AVA, skal det adskille sig fra de omkringliggende områder. Cole Ranch, der ligger i en dal i 425 meters højde, har mere nedbør og et køligere klima end i de tilstødende AVA’er.

Med i handlen følger blandt også en udsigtsplads med udsigt udover vinmarkerne, en ejendom og hvad er vigtigt i Californien en ”rigelig vandforsyning” og tilhørende vandrettigheder.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button