Vinanmeldelser

Chiantari Nero D’Avola – Merlot Terre Siciliane IGT 2015

Vinmæssigt er udviklingen på Sicilien gået utroligt stærkt i de senere år. Fra at være en vinregion, hvor der fra hovedparten af vinproducenternes side mere var fokus på kvantitet fremfor kvalitet, blæser der nu nye vinde ind over øen. Kvaliteten er kommet i højsædet, ligesom en lang nye vinproducenter har investeret i vinmarker på Sicilien.

En af de relative nye vingårde på Sicilien er Vigneti Zabu, som er en del af Farnese Vini. Farnese Vini hører hjemme i Abruzzo, men har i dag vingårde i hele Syditalien og har en samlet produktion, der langt overstiger 20 millioner flasker vin årligt.

Vigneti Zabu, der i 2004 sendte de første årgange vin på markedet, har satset på en kombination af de traditionelle sicilianske druer Nero d’Avola og Inzolia og så nye udefrakommende druer som f.eks. Chardonnay og Merlot. Vigneti Zabu ligger ved Sambuca di Sicilia, hvor vingården, i forhold til varmen, nyder godt af at ligge tæt på søen Arancio. Vinstokkene vokser på en lerjord, som er godt til at holde på fugtigheden, så vinstokkene klarer sig godt den sædvanlige varme sicilianske sommer.

Chiantari, Nero D’Avola/Merlot, Terre Siciliane IGT 2015 er lavet af 70% Nero D’Avola og 30% Merlot. Druerne, som er blevet høstet i midten af september måned, giver nogle flotte koncentrerede vine takket være kombinationen af det varme klima og et lavt udbytte per hektar.

Resultatet er en vin med en intens og flot rubinrød farve. En intens duft af røde frugter, urter og vanilje. Jeg åbnede vinen en times tid, den skulle serveres – og havde den behagelig duft i næsen det meste af tiden. Chiantari har en god krop og bløde tanniner. Kraftig smag præget af blomme, røde bær og mørk chokolade.

Chiantari egner sig typisk til både lyst og rødt kød, vildt og modne oste. servering. Pris: 5,95 € – (Et fund til prisen).

Denne vinanmeldelse er først udgivet på Italian Wine Club

Chiantari, Nero D'Avola/Merlot, Terre Siciliane IGT 2015, Vigneti Zabù

Meget god vin (87/100)

Chiantari har en intens og flot rubinrød farve. En intens duft af røde frugter, urter og vanilje. Vinen har en god krop og bløde tanniner. Kraftig smag præget af blomme, røde bær og mørk chokolade.

User Rating: Be the first one !
Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?
Back to top button